Quantcast
Channel: Sunds Kirke
Viewing all 190 articles
Browse latest View live

Familiearrangement: Kirkesplat om Moses

$
0
0

Onsdag den 12. marts kl. 16.45 er der igen Kirkesplat i Sunds Sognegård. Denne gang handler det om Moses.

Vi begynder med aktiviteter rundt omkring i kirken, holder en minigudstjeneste og slutter af med at spise hotdogs sammen. Vi slutter ca. 18.15

Bemærk: Arrangementet er GRATIS og for HELE familien, forældre og børn.

image_pdfimage_print

Sogneeftermiddag: Et kig ind i salmeværkstedet

$
0
0

Sognepræst Bodil Toftdahl fra Grønbjerg, der tidligere har været præst i Vancouver i Canada, tager os en tur med ind i salmeværkstedet.

Hvad er en salme, og hvad er forskellen på en salme og en sang? Hvad er forskellen på en god og dårlig salme? Hvordan skriver man en samle, og kan man overhovedet tillade sig at binde an med denne ældgamle tradition? Det mener Bodil godt, man kan, og vi skal derfor også synge et par stykker fra hendes egen hånd.

Tilmelding til kirkekontoret på 97 14 29 82.  Arrangementet begynder med kaffebord og slutter med fællesspisning. Pris: 60 kr.

image_pdfimage_print

Kirke til Kirke: Besøg fra Cameroun

$
0
0

Provstivolontørerne Sine og Kathrine, som i efteråret 2013 var udsendt for missionsselskabet Mission Afrikas ungdomsafdeling Africa in Touch, fortæller om deres oplevelser i Cameroun. Her var de involveret i et gadebørnsprojekt.

Med sig har Sine og Kathrine en gruppe unge fra Cameroun, der vil fortælle om livet i storbyen Garoua i den nordlige del af Cameroun, og som vil synge og spille for os.

Kirke til Kirke-projektet er et samarbejde mellem menighedsrådene i Herning Nordre- og Søndre provstier og Ikast-Brande provsti, der har til formål at sætte fokus på folkekirkens mission.

Hvert år sendes volontører ud til en opgave gennem et af de missionsselskaber, som Kirke til Kirke samarbejder med. Efter hjemkomsten til Danmark arbejder volontørerne for provstierne med undervisning og information.

Læs mere om Kirke til Kirke her:http://herningprovstierne.dk/kirke-til-kirke

Læs Sine og Kathrines blog her:http://sineogkathrine.blogspot.dk/

image_pdfimage_print

Jævndøgnsgudstjeneste i Feldborg Kirke

$
0
0

Feldborg Kirke åbnes denne aften til en fælles gudstjeneste for alle seks sogne i hele pastoratet.

Gudstjenesten vil give plads til stilhed og refleksion. Undervejs vil der være bibelmeditationer, meditative sange (Taizé), fælles nadver, samt mulighed for at kigge på Feldborg Kirkes nye kunst i aftenbelysning.

Præster fra hele pastoratet medvirker, og alle er naturligvis velkomne!

Der serveres kaffe.

image_pdfimage_print

Velkommen i vores ”nye” kirke

$
0
0

Efter at have været lukket for kirkelige handlinger siden august måned sidste år, genåbnes Sunds Kirke Palmesøndag med en festgudstjeneste, hvor biskop Karsten Nissen prædiker.

- Det bliver stort, siger sognepræsten, Thomas Bank Møller, med tydelig begejstring i stemmen. Sammen med den øvrige kirkebetjening var han et smut ovre i kirken for at indsnuse stemningen i den renoverede kirke, og lytte til toner fra orgelbyggernes arbejde med intoneringen, som de nu er ved at lægge sidste hånd på.
- Vi glæder os rigtig meget til at byde hele sognet velkommen i de nye omgivelser, fortsætter Thomas. Vi kan også glæde os over, hvor godt det er gået med at holde kirke i salen i Sognegården. Det er et stort håb, at vi kan overføre noget af den nærhed, vi har oplevet i Sognegården til det ”nye” kirkerum.

Med udskiftningen af kirkens orgel, vil det naturligvis være organisten der vil opleve den største ændring af sin arbejdsplads i kirken. Den mest synlige ændring er, at fra at organisten tidligere var gemt væk på pulpituret, og faktisk sad inde midt i orglet og spillede, vil hun fremover være placeret meget centralt i kirken – synlig for alle.
For Dorthe Terp Møller, der er vikar for kirkens faste organist, er det en stor udfordring – men samtidig en fantastisk oplevelse – at blive den der medvirker ved den gudstjeneste, hvor både orgel og kirke tages i brug.
- Det er naturligvis en udfordring af gå fra det gamle orgel med 10 stemmer, til det nye orgel med 25 stemmer. Der er lidt mere at holde styr på. Oplevelsen ligger i, at jeg tror det bliver en rigtig flot festdag i Sunds Kirke, siger Dorthe.
Sammen med sognemedhjælper Susanne Pedersen, har Dorthe etableret et ”indvielseskor”, bestående af omkring 30 lokale sangere, som vil medvirke ved festgudstjenesten.

Graver og kirketjener Egon Lindberg glæder sig også til at vende tilbage til kirken – især til, at der igen vil lyde orgelmusik til salmesangen.
- Jeg synes det er så festligt, når dåbsfamilier og brudepar træder ind i kirkerummet til tonerne af festligt orgelmusik, siger Egon. Han er til gengæld spændt på, om han kan vende sig til, at hans faste plads i kirken, er flyttet over på den anden side af midtergangen. De samme overvejelser har de to gravermedhjælpere, Jesper Knudsen og Anne Marie Skipper-Jørgensen, der sammen med Egon skiftes til jobbet som kirketjener.

Lone Finnerup, der er kordegn og kirkesanger ved kirken, ser ligeledes frem til, igen at holde gudstjenester og kirkelige handlinger i kirken.
- For mig er det lidt som at komme hjem igen, siger Lone. – Selv om jeg holder meget af den nærhed vi har nydt i Sognegården, kan jeg også godt lide den højtidelighed der er i kirken, når vi fejrer gudstjeneste og kirkelige handlinger der. Og ligesom Egon glæder jeg mig specielt til bruset af orgelmusik igen.

Fælles for medarbejderne ved kirken er ønsket om, at alle i sognet vil føle sig godt tilpas i de nye omgivelser, som kirkerummet jo er, efter renoveringen og opsætning af det nye orgel.

Festgudstjenesten Palmesøndag indledes med en procession fra Sognegården til kirken, ledet af biskop Karsten Nissen og med deltagelse af præster og menighedsrådsmedlemmer og anført af faner fra Sunds FDF og KFUM & KFUK. Processionen vil bringe kirkens alterbøger og altersølv fra Sognegården, tilbage til kirken.

image_pdfimage_print

Når piben skal have den rigtige lyd

$
0
0

Orgelbyggerne er ved at lægge sidste hånd på opstillingen og intonering af det nye orgel i Sunds Kirke.
En blanding af monotome orgeltoner, indforståede kommandoer og svage bankelyde møder en, hvis man får lov til at overvære når orgelbygger Paul Hansen og hans søn, Brian Hansen arbejder med intonering af det nye orgel i Sunds Kirke. Det er orgelbyggerfirmaet P. G Andersen & Bruhn fra Rødekro, der leverer orglet, der er på 25 stemmer, tre koblinger fordelt på to klaviaturer og pedaler.

Absolut stilhed
Der skal være helt ro i kirken når far og søn arbejder, så medarbejderne på kirkegården har fået besked på, at de ikke må køre med den store løvsuger i nærheden af kirken mens der intoneres, for det handler i høj grad om at lytte, fortæller Paul Hansen, der er direktør og medejer af orgelfirmaet. Gennem mange år har han fungeret som firmaets mand når nye orgler skulle leveres og intoneres. Brian Hansen er værkfører i firmaet.
- Én ting er at bygge et orgel, noget andet er at bygge et orgel der passer til det rum, den kirke, hvor det skal anvendes. Noget helt tredje er at stemme og intonere orgelet så det lyder smukt og mildt, siger Paul Hansen i en pause i arbejdet.
- Man kan ikke lære at intonere, hvis ikke man har gehør for det. Naturligvis er der grundlæggende ting man kan lære, men det afgørende er gehøret og den sjæl man lægger i arbejdet. Selve justeringen af orglets piber sker ved at foretage ganske små ændringer af hver enkelt pibe – og dem er der bare 1468 af, som Brian må have fat i mere end én gang. Derfor de underlige kommandoer og de lette hammerslag de rigtige steder på piberne, fortæller Paul Hansen.

Startede som femårig
Paul Hansen var ikke ret gammel da han startede som orgelbygger, fortæller han videre.
- Faktisk var jeg kun fem år, og da min far var orgelbygger, fik jeg meget tidligt min daglige gang på værkstedet. Allerede som 26-årig lavede jeg min første selvstændige intonering. Nu prøver jeg at give min erfaring videre til min søn, Brian, med det formål at han kan overtage min rolle i firmaet når jeg en dag holder, siger Paul Hansen.
- For mig handler det om at lytte og registrere hvorledes min far arbejder, supplerer Brian. – Ikke kun når det handler om at intonere, men i lige så høj grad når det drejer sig om at vurdere hvilket orgel der passe på et givent sted. Orgelbyggerfaget er fyldt med traditioner der går flere hundrede år tilbage, og samtidig er det et af de få håndværksfag der er tilbage. Derfor er det også fyldt med en god portion personlighed fra dem der bygger og intonerer orglerne. Det er det min far er ved at lære mig, fortæller Brian med et skævt smil til sin far.
Selv om man ikke forstår ret meget af hvad far og søn snakker med hinanden om, når de arbejder med orglet fornemmer man klart, at de ved hvad de har med at gøre og at de forstår hinanden. Det er ikke nødvendigt med de lange forklaringer. Det uøvede øre kan da heller ikke høre hvad der er sket, når Brian har foretaget en ganske lille justering af en pibe.

Ikke nødvendigt at være musikalsk for at være en god intonator
Man skulle tro, at en orgelbygger ville være selvskreven som organist, men sådan er det ikke. Hverken Paul Hansen eller sønnen Brian kan spille melodier på de orgler de efterhånden har bygget så mange af. Jo, måske ”Lille Peter Edderkop”, men her slutter det også.
- Det forholder sig faktisk sådan, at de bedste orgelbyggere gennem tiderne, har været aldeles umusikalske. Det handler dybest set ”bare” om, at man kan høre om tonerne er rene og klare, forklarer Poul Hansen.
Det er med et vist vemod, når en orgelbygger afleverer et orgel, efter at have arbejdet på det i næsten to år.
- Vi sammenligner det med, når ens børn rejser hjemmefra. De tager lidt af vores sjæl med sig. På samme måde når vi leverer et orgel. Vi efterlader en del af vores sjæl sammen med orglet – som nu her i Sund Kirke, slutter Paul Hansen og sætter sig igen til rette ved tangenter, manualer og registre, for sammen med sønnen, at arbejde videre med at få piberne til at have den rigtige lyd.

Det nye orgel tages i brug når den istandsatte kirke genindvies palmesøndag ved en festgudstjeneste, hvor blandt andre biskop Karsten Nissen medvirker.
Senere på ugen, tirsdag aften, bliver der koncert med organist Thomas Back fra Ikast Kirke, der sammen med kammerkoret Nemo, vil udfordre det nye orgels mange muligheder.

Orgelbygger Paul Hansen arbejder koncentreret med registrene når han intonerer det nye orgel i Sunds Kirke.

Orgelbygger Paul Hansen arbejder koncentreret med registrene når han intonerer det nye orgel i Sunds Kirke.

image_pdfimage_print

Indvielseskoncert med Thomas Bach Madsen og kor

$
0
0

Tirsdag, den 15. april kl. 19.30:
Organist Thomas Bach Madsen vil sammen med kammerkoret Nemo fylde kirken med musik.
Udover kammerkorets sang vil Thomas Bach Madsen, som til daglig er organist ved Ikast Kirke, spille orgelstykker på kirkens nye orgel, og udfordre dets mange musikalske muligheder. Kom og vær med til skøn påskekoncert, og nyd kirkens nye musikalske muligheder.

image_pdfimage_print

Jonas “Hymnboy” Petersen indspiller skærtorsdags-sang


Billedserie: Sunds kirke og orgel blev genindviet

$
0
0

Med festgudstjeneste og reception i søndags, blev den ny renoverede kirke og det nye orgel taget i brug på festligste vis

Ved en procession anført af faner fra Sunds FDF og KFUM & K og med deltagelse af biskop Karsten Nissen, repræsentanter for menighedsråd, kirkens ansatte og nuværende og tidligere præster, blev kirkebøger og altersølv bragt fra sognegården over i kirken.

Ved den efterfølgende festgudstjeneste prædikede biskop Karsten Nissen og et lejlighedskor på omkring 30 deltagere bidrog til at gøre gudstjenesten ekstra festlig.

Selv om kirken har været åben for interesserede gennem hele renoveringsperioden, var det dog for lang de fleste med stor spænding man mødte op til gudstjeneste. Hvordan ville det opleves med de nye farver i kirken, og hvordan mon det nye orgel ville lyde?

Efter kommentarerne at dømme, blev både de nye farver i kirkerummet og det nye orgel, modtaget med stor tilfredshed og anerkendende bemærkninger.

Efter gudstjenesten indbød menighedsrådet til reception i sognegården, hvor omkring 160 personer deltog. Her benyttede flere lejligheden til at ønske Sunds tillykke med det smukke resultat af renoveringen og med det nye orgel. Et par af talerne havde spøgefulde kommentarer til fjernelsen af de to barmfagre frugtbarhedsgudinder, der hidtil har siddet på hver sin side af alteret.

Efter receptionen benyttede adskillige lejligheden til et ekstra besøg i kirken, for at indsnuse stemningen af det nyindrettede kirkerum.

Se billedserie optaget af Troels Gylling og Hans Evald Krath:

image_pdfimage_print

Konfirmationer i Sunds Kirke 2014

$
0
0

Fredag den 16. maj kl. 9 (konfirmeres af Betty From Jensen)

  1. Katja Bøge Mikkelsen
  2. Mathias Holm Jensen
  3. Johanne Jessen
  4. Nanna Didriksen
  5. Nana Bøgelund Boll
  6. Emilie Bruun Søndergaard
  7. Cecilie Bruun Fyrstenborg Laursen
  8. Amalie Bonde Sollie
  9. Martin Borup
  10. Mathias Andersen Jepsen
  11. Jeppe Rødkær Handgaard
  12. Morten Rødkær Handgaard

 

Fredag den 16. maj kl. 11 (konfirmeres af Thomas Bank Møller)

  1. Sarah Ælmholdt Kristensen
  2. Cecilie Kirkeby Willumsen
  3. Henrikke Nørgaard Kyndi
  4. Jenni Thorup Falkesgård
  5. Karoline Have Poulsen (bedstefar i kørestol)
  6. Katja Rosengren Danielsen
  7. Katrine Lærke Rasmussen
  8. Kristian Nyborg Jespersen
  9. Line Hesselund Gjørup Simonsen
  10. Lisa Obitsø Kristensen
  11. Malthe Stendorff Knudsen
  12. Matilde Bergdahl
  13. Natasha Stentoft Brogaard
  14. Rasmus Lunding
  15. Smilla Lorentzen
  16. Sofie Tangen Søgaard
  17. Sofie Westergaard
  18. Caroline Marie Bjerg
  19. Rebekka Engsig Krejbjerg
  20. Jonas Gyvelgaard Jensen
  21. Rasmus Kim Kodrup Mouritsen
  22. Caroline Mygind Østergaard
  23. Johanne Würtz Hundevad

 

Søndag den 18. maj kl. 9 (konfirmeres af Thomas Bank Møller)

  1. Ann-Sofie Bonne
  2. Julie Therp Jensen
  3. Line Bregner Nielsen
  4. Morten Bregner Nielsen
  5. Cecilie Nørup Bjerrehus
  6. Laura Horslund Vorre
  7. Linda Strunge
  8. Rebekka Krog Erlandsen
  9. Amalie Pedersen
  10. Casper Molin Petersen
  11. Casper Ravn
  12. Daniel Nørgaard
  13. Emma Munksgaard
  14. Johannes Høeg Rasmussen
  15. Jonas Terpager Hansen
  16. Laura Munch Ælmholdt
  17. Marcus Charles Nielsen
  18. Rasmus Maarbjerg Kristensen
  19. Tess Nygård Nielsen
  20. Thomas Blaudzun
  21. Kevin Thomas Bjørn
  22. Zoe Christensen
  23. Mathilde Hjorthus Birkmose
  24. Pernille Larsen
  25. Cecilie Karlskov Bendixen

 

Søndag den 18. maj kl. 11 (konfirmeres af Thomas Bank Møller)

  1. Cecilie Bak Hundevad
  2. Jonas Nissen Hundevad
  3. Alexander Heskjær Vedstesen
  4. Anitta Kristensen
  5. Anders Klaris
  6. Anne Cathrine Andersen
  7. Anton Wolf Lodahl
  8. Bettina Kristensen
  9. Casper Dahlin Holst
  10. Cecilie Holmslykke
  11. Charlotte Kristensen
  12. Jonas Holm Møller
  13. Maks  Høj Nielsen
  14. Marc Timmer Jensen
  15. Nicolai Brøndum
  16. Nicoline S. Lopdrup
  17. Sine Lindberg Sørensen
  18. Cecilie Birkemose Larsen
  19. Frederik Frank-Møller
  20. Freja Skov Kirketerp Jensen
  21. Cecilie Agerbo Kjær
  22. Simon Kastbjerg-Olsen
  23. Simon Aagaard Hansen
  24. Tina Møller Pedersen
image_pdfimage_print

Se tv-optagelser fra genindvielsen af Sunds Kirke

$
0
0

Tv-programmet “Vorherre bevares”, som bliver sendt den første søndag i måneden på TV MidtVest, var med, da Sunds Kirke blev genindviet.

Se udsendelsen her (indslaget om Sunds Kirke begynder 6:10)

image_pdfimage_print

KB = Kai Bohsen

$
0
0

Pastor emeritus Kai Bohsen, Ikast, er konstitueret som vikar i pastoratet fra den 15. juni til den 31. august 2014.
Da den ledige præstestilling i pastoratet skal genopslås og dermed tidligst vil blive besat efter sommerferien, og vi snart kommer ind i sommerferieperioden, hvor det er vigtigt at præsterne kan få afviklet sommerferie, er pastor emeritus Kai Bohsen, Ikast, konstitueret til på fuld tid at vikariere i pastoratet i ovennævnte periode.

Kai Bohsen har blandt andet været sognepræst i Fredens Kirke i Herning og var sognepræst i Ikast-Faurholt pastorat indtil han gik på pension.

Vi byder Kai Bohsen velkommen til pastoratet – og i særdeleshed til Sunds.

 

image_pdfimage_print

Tilmelding af konfirmander til året 2014-15

Er du vores nye præst?

$
0
0

Hvis …

Hvis din forkyndelse er nærværende og vedkommende – både for børn og voksne.
Hvis du kan se dig selv som præst i et sogn med et aktivt kirke- og foreningsliv.
Hvis du ser muligheder i et samarbejde mellem pastoratets øvrige præster.
Hvis du tager det som en udfordring, at dele embedet mellem sognepræst i Sunds og Stiftspræst for medier og kommunikation i Viborg Stift
– så bør du læse videre, for at se, om du er den præst vi søger!


Embedsbeskrivelse for embede som sognepræst (50%).
Embedsbeskrivelse for stiftspræst for medier og kommunikation (50%)
i SundsHaderup – Feldborg – Grove – Simmelkær – Ilskov pastorat, Herning Nordre Provsti, Viborg stift med primær tjeneste i Sunds sogn. (Nyoprettet pastorat pr.1. juni 2013).

Ansøgningsfrist: 9. juni 2014

Sognepræst i Sunds
I Sunds Sogn er det en glæde at have to præster, der i fællesskab varetager de kirkelige handlinger.
I et aktivt kirkesogn er der også brug for, at præsten engageret indgår i samarbejde med alle i sognet – herunder de mange foreninger og klubber for både børn og voksne. Kirkens sognegård danner ramme om rigtig mange arrangementer. Det giver præsten mulighed for tæt samarbejde med kirkens ansatte og mange frivillige medarbejdere.
I Sunds Sogn modtager vi med glæde en ny præst, der vil indgå i folkekirkens fællesskab og tradition.

Stiftspræst for medie og kommunikation
Udvalget for medier og kommunikation i Viborg Stift er nyoprettet (2013), og dermed får du en unik mulighed for at sætte retning og fart på mediearbejdet i stiftet. Vi efterlyser en stiftspræst, som

  • Ser medierne som et aktiv for kirken
  • Forstår og har erfaring med, hvordan medierne arbejder
  • Kan se den gode historie og fortælle den
  • Arbejder selvstændigt og idéorienteret med medieopgaver
  • Kan fungere som inspirator for præster og kirkefolk på medieområdet
  • Bevæger sig hjemmevant og aktivt på de sociale medier

Folketal
I pastoratet er der 7.565 folkekirkemedlemmer / 8.294 indbyggere (efter 1.august 2013).
Sunds sogn: 4.214 folkekirkemedlemmer / 4.528 indbyggere.

Kirken
Sunds Kirke er fra 1897, og er udvidet flere gange.  Første gang i 1944, hvor koret mod øst blev udvidet, og korsarmen mod nord tilføjet. I 1984 kom den sydlige korsarm til.
Der er ca. 230 siddepladser.
Kirken er netop istandsat og der er indsat et nyt orgel med 25 stemmer, leveret af orgelfirmaet P. G. Andersen & Bruhn. Kirken blev genåbnet 13. april 2014.

Afstand kirkegård – krematorium
Kirkegården ligger i forbindelse med kirken
Afstand til nærmeste krematorium er ca. 25 km.

Kirkegang
Der er god og stabil kirkegang i sognet

Menighedsrådet
Der er 9 valgte medlemmer i menighedsrådet – alle valgt ved afstemningsvalg

Arbejdsforhold
a)    Karakteristik af sognet i almindelighed (herunder evt. historisk præg af kirkelige retninger, missionshuse, forsamlingshuse, højskoler o.l.)
I sognet er der aktivt arbejde i FDF-kreds, Indre Mission, KFUM & KFUK, Y’s Men’s Club, Y’s Menette Club og hertil et mangfoldigt foreningsliv.
b)    Sognegård og brugen heraf
Sunds Kirkes Sognegård benyttes flittigt til konfirmander, minikonfirmander, babyrytmik m.m.
Indre Mission, KFUM & KFUK samt Sunds Y’s Mens Club, bruger sognegården, og hertil kommer en række lokale foreninger, der ligeledes lejlighedvis anvender lokalerne.
Sognegården må ikke anvendes til private fester og kommercielle arrangementer.
Ud over kirkens egne arrangementer, benyttes sognegården hvert år af ca. 10.000 brugere
c)    Afholdes der regelmæssige gudstjenester andre steder end i kirken/kirkerne.
2 torsdage om måneden holdes der gudstjeneste på plejehjemmet ”Søglimt”, som er nabo til kirken.
d)    Hvor der er flere præster i pastoratet bedes det oplyst
I pastoratet er der 3,5 præstestillinger, hvoraf 1,5 præstestilling har primær tjeneste i Sunds sogn. Der vil blive udarbejdet regulativ for den opslåede sognepræstestilling.
e)    Kirkeblad/sekretær, sognemedhjælper, kirkekor, andre ansatte, kirkeblad og hjemmeside
Der er ansat fuldtids kordegn, som samtidig er sekretær for menighedsrådet, udvalg og præster.
Der er ansat  sognemedhjælper og organist. Begge på fuld tid.
Rytmisk juniorkor, ungdomskor samt lejlighedskor (decemberkor).
Kirkegårdsleder på fuld tid.
Kirkegårdsmedhjælpere.
Kirkebladet udkommer fire gange årligt. Ansvarshavende redaktør for kirkebladet er kordegnen, der fremstiller bladet i samarbejde med et redaktionsudvalg og kirkens præster.
Kirken har en velfungerende hjemmeside, der redigeres af en webmaster i samarbejde med kirkens præster.

Boligforhold
Der er ikke knyttet boligpligt til embedet.
Menighedsrådet stiller kontorfaciliteter til rådighed i sognegården

Afstande
Der er 2 folkeskoler i Sunds – 0. til 9. klasse
Herning Gymnasium: Ca. 8 km
Bus til Herning fra Sunds Hovedgade (timedrift)
Indkøbsmuligheder i Sunds: 3 dagligvarebutikker

Beskatningsprocent til kommune og kirke
Herning Kommune 24,9 %, Kirke 0,99 %.

Besøg
For mere information om stiftspræstens arbejde: Kontakt medieudvalgsformand Hanne Baltzer på tlf. 22 88 44 96 eller mail hanne@baltzersbureau.dk.
Se også regulativ for stiftspræsten på Viborg Stifts hjemmeside.

Interesserede er også velkommen til at kontakte provst for Herning Nordre Provsti, Asger Grove Korsholm, Tlf. 9713 1142, Mobil: 4036 4236 E-maiL: agko@km.dk for yderligere oplysninger.

Aftale om besøg for interesserede ansøgere skal ske til menighedsrådsformand Knud Erik Hansen – tlf. 2360 3676 eller mail ke@lundtofte.dk – der ligeledes svarer på spørgsmål vedr. stillingen.

image_pdfimage_print

Minikonfirmander i Viborg Domkirke

$
0
0

Sognemedhjælper Susanne Pedersen fortæller …

Vi havde en fantastisk tur til Viborg i fredags, den 23. maj, som afslutning på minikonfirmandforløbet for minikonfirmanderne fra Skalmejeskolen.

32 dejlige ”unger” – de 3 af dem, DRENGE!, (gemmer sig øverst på trappen – du kan ikke se dem på billedet),  7 forældre og jeg blev hentet af Brøchner oppe ved skolen. Første stop Mc Donald i Viborg hvor vi indtager burgere, colaer og fritter mm i stor stil (…uh, må indrømme at jeg ikke lige er med på dén vognJ).

Derefter kørte vi til Domkirken, som gang på gang gør mini’erne lidt stumme, når de lige træder ind…..whauu, dén er STOR! Her går de rundt og løser nogle opgaver (jeg har taget billeder/udsnit af en del af malerierne og lavet spørgsmål, som de så kan svare på, når de har fundet det pågældende maleri i kirken).

Turen slutter vi af i Viborg Svømmehal, hvor der bliver hoppet fra vipper, kæmpet i strømmen i det runde bassin, tumlet med bolde og store ringe i det lave bassin og ihærdigt forsøgt at holde balancen på de sammenhængende, små ”tømmerflåder” i det store bassin. Der er også mange der op til flere gange tager den vilde tur ned af vandrutschebanen.

Til sidst, når alle er kommet op af vandet og har fået tøj på, går vi ud og ”plyndrer” svømmehallens slikkiosk. Så sidder vi der og slår mave og gumler løs i et kvarters tid og så går busturen atter mod Sunds.

Virkelig en vidunderlig dag med nogle vidunderlige minikonfirmander.

Dem kommer jeg til at savne – alle, hver og én!

Tak for en skøn tur!
Susanne
Sognemedhjælper

 

image_pdfimage_print

Duoen Hanne Skov og Mikkel Andersen gæster Sunds Kirke

$
0
0

Duoen Hanne Skov og Mikkel Andersen gæster Sunds Kirke med concert tirsdag den 10. juni kl 19.30

Du inviteres ind i nærværet af en lyrisk stemme og en spansk guitar.
Et grænseland mellem skandinaviske viser, klassisk, latinamerikansk musik, egne sange og musik skabt på stedet, inspireret af samværet med publikum

”Hanne Skov synger med en stemme der mærkes i hjertet og en musikalitet og musisk spændvidde, der sætter os der lytter til hendes sang i kontakt med noget oprindeligt i os selv”

Mikkel Andersen har international anerkendelse som klassisk solo guitarist i særklasse. Han mestrer et unikt musikalsk spektrum mellem stille intensitet og et forfriskende musikalsk temperament. Fortolker især spanske og sydamerikanske komponister. Han har tilbagevendende turneer med solo koncerter og masterclasses i Latin Amerika og Europa.

Duoens sensitivitet i udtryk og sans for rum og akustik fører tilhøreren trygt rundt i et uudgrundeligt klangligt univers. Oplev en koncert, hvor der er både højt til loftet og en særlig ro.

Der er fri entré til koncerten!

image_pdfimage_print

2. Pinsedag – Kirkevandring!

$
0
0

KIRKEVANDRING 2. PINSEDAG

Kirkevandringen er fælles for de 6 sogne i storpastoratet: Sunds-Haderup-Feldborg-Grove-Simmelkær-Ilskov.

Vi begynder med en kort morgenandagt i Grove kirke kl. 9.00.

Derefter går vi de godt 5 km til Simmelkær kirke.
Ca. midtvejs vil der blive serveret en kop kaffe.

I Simmelkær kirke holder vi gudstjeneste sammen kl. 11.00.

 

image_pdfimage_print

Sunds Kirke var med ved byfesten

$
0
0

Den faste tradition – at Sunds Kirke flytter søndagens gudstjeneste fra kirken til byfestteltet – blev gentaget i år.

Der var omkring 100 Sundsboer, som deltog i gudstjeneste og det efterfølgende kaffe- og sildebord.
Organist Elsebeth Kvistgaard  indledte gudstjenesten med, at spille Amazing Grace som præludium sammen med sin datter, Nadja, som spiller på euphonium.
Derefter var sognepræst Thomas Bank Møller, der holdt gudstjeneste, hvor også kirkens juniorkor medvirkede.

Efter en vellykket og god gudstjeneste var menighedsrådet vært ved en kop kirkekaffe, og i forlængelse af det var Sunds Idrætsforening vært ved et sild- og pålægsbord.
Også i denne sidste del af “gudstjenesten” deltog mange af de fremmødte.

 FG-Elsebeth-og-Nadja  FG-kirkekor

FG-kaffebord

image_pdfimage_print

DR P1 sender fra gudstjeneste i Sunds – bemærk gudstjenestestart kl. 10

$
0
0

Søndag den 3. august optager DRs P1 gudstjenesten i Sunds Kirke. Bemærk, at gudstjenesten begynder kl. 10.

DRs gudstjeneste sender til 75.000 lyttere hver søndag. Kom og vær med til at fylde kirken med sang.

image_pdfimage_print

Friluftsgudstjeneste i Hytteskoven den 26. juli

$
0
0

Søndag den 26. juli flytter Sunds Kirke sin gudstjeneste fra kirken på Skivevej ud til Hytteskoven, hvor FDF Sunds afholder sin årlige sommerlejr.

Gudstjenesten begynder kl. 14, og det er sognepræst Christian Kjær Bjerre, Haderup, der prædiker.

Efter gudstjenesten vil der blive serveret en gang stå-friluftskirkekaffe. Vel mødt!

image_pdfimage_print
Viewing all 190 articles
Browse latest View live